Gratis afhentning i Sønderborg   ★  Gratis forsendelsen over kr. 300,-  ★  Levering 2-4 hverdage

★ Gratis afhentning i Sønderborg
★ Gratis forsendelsen over kr. 300,-

Kaffeskolen

Hvis du elsker kaffe og ønsker at lære at brygge den perfekte kop, er du kommet til det rette sted.

Vores kaffeskole giver tips til din kaffebrygning, og du vil lære alt fra valg af bønner og kværning til vandtemperatur og bryggemetoder.

Kaffe er bedst frisk

Kaffe mister hurtigt smag og aroma. Derfor er den bedst friskristet. Derfor skal du huske at lukke din kaffepose efter brug. Kaffe mister hurtigere smag i kontakt med ilt. 

Kaffe smager forskelligt

Kaffe smager forskelligt i forhold til hvor den kommer fra, hvordan den er dyrket og forarbejdet. Kaffe kan have mange forskellige smagsnuancer. Lidt på den samme måde som vin. 

Brygning af kaffe har betydning

Den samme kaffe kan smage meget forskelligt i forhold til hvordan den er brygget. På den måde kan du lege med din kaffe og prøve at brygge den samme kaffe i fx stempelkande, filterkande, pour over eller espresso. 

Forholdet mellem kaffe og vand har betydning

Vi anbefaler 7 g pr kop. Hvis du brygger din kop alt for stærk eller for tynd kan det være at du ikke kan smage kaffens gode smagsnuancer.

Det er ikke så svært at veje. Du kan fx veje en gang hvor mange g kaffe din kaffeske tager og på den måde beregne hvor mange skefuld du skal bruge.

Kaffe smager mere hvis den ikke er brandvarm

Du kan bedre smage de forskellige smagsnuancer i din kop hvis den ikke er brandvarm.

Køb en kaffekværn

Formalet kaffe mister meget hurtigere smag og aroma. Hvis du bruger en kaffekværn og maler din kaffe når du skal bruge den, kan du nyde en meget friskere kop kaffe hver gang.