Gratis afhentning i Sønderborg   ★  Gratis forsendelsen over kr. 300,-  ★  Levering 2-4 hverdage

★ Gratis afhentning i Sønderborg
★ Gratis forsendelsen over kr. 300,-

Kaffebrygningsmetoder

Er det noget galt med filterkaffe? Er det udelukkende “hot” at drikke espresso? Er gamle pour over måden stadigvæk en metode vi kan bruge?

Filterkaffe

Det gode metode med den almindelige kaffemaskine kan godt bruges. Filterkaffe, hvis brygget på en god måde i en god maskine, selvfølgelig med kvalitetsbønner, kan smage rigtig godt. Det er dog en stor forskel mellem kaffemaskiner. Rigtig mange maskiner er slet ikke gode nok. The european coffee brewing center tester og godkender maskiner som lever op til deres krav. Jeg har selv en dejlig Moccamaster der virker rigtig godt. Se her hvilke maskiner er godkendte. 

Brug kvalitetskaffe.

Brug en kaffekværn og mal selv lige inden du skal bruge dem. Brug ca. 7 g. til en kop (ca. 125 ml.). 

Med de gode filtermaskiner tager det faktisk ikke længere tid at brygge en kop kaffe end i en kapselmaskine – ja det er faktisk muligt at brygge to en til to kopper i en god maskine på kort tid!

Stempelkande

Mange kaffe-entusiaster er vilde for den gamle gode stempelkande. Det er også forståeligt. Kaffe fra en stempelkande smager rigtig godt. Men du skal selvfølgelig selv male bønnerne, således at de er helt friske, male til den rigtige konsistens og bruge kvalitetskaffe.

Brug 7-8 g kaffe til hver kop, 125 ml. vand.

Den rigtige konsistens er meget vigtig. Kaffen smager ikke lige så god hvis du bruger formalet kaffe til en almindelig filtermaskine. Den skal være grovere til stempelkande.

Vandet skal være tæt ved kogning, dog ikke helt – omkring 96 grader.

Kom kaffen i din stempelkande og hæld vandet over. Sådan skal det stå i 3-4 minutter, uden at du presser ned.

Derefter presser du roligt ned, og til sidst kan du nyde din kaffe.

Pour over

Du skal være lidt tålmodig når du vælger pour over metoden, men det belønner sig fordi at pour over kaffe smager udmærket.

Til pour over skal du bruge en pour over kande og almindeligt en kaffefilter. Samt en vandkoger og et stopur.

Selvfølgelig skal du helst selv male bønnerne. Konsistensen skal være medium-grov.

Brug 12-14 g kaffe til 125 ml vand.

Du kan med fordel starte med at hælde lidt kogt vand over den filter du skal bruge. Både til at rense den (således at den påvirker ikke smagen af din kaffe) og forbrede den til din kaffebrygning. Smid ud den vand du har brugt til det.

Kom din kaffe i kaffefilteren. Start dit stopur og hæld lidt kogt vand (omkring 96 grader varm) – det skal kun dække kaffen og ikke mere end det lige nu. Nu lader din kuldioxid slippe ud. Du skal vente i 30 sek. inden du fortsætter.

Målet er at det skal tage omkring 3 minutter at brygge din kop kaffe. Du skal holde korte pauser ind i mellem, og tillade vandet at dryppe ned gennem kaffen.

Nu fortsætter du med at hælde vand langsomt over kaffen i cirkulær bevægelse, og holder dine pauser ind i mellem.

Derefter skal du nyde din kaffe med det samme.