Den bedste kop kaffe
Hvis du elsker kaffe og ønsker at lære at brygge den perfekte kop, er du kommet til det rette sted.
Hvor meget kaffe skal jeg bruge?
Vi anbefaler 7 g pr. kop (ca. 125 ml.)
Du kan bruge en vægt eller en kaffekværn med dosering.
Hvorfor skal jeg bruge en kaffekværn?
Formalet kaffe mister hurtigt smag og aroma. Hurtigere end du tror. Hvis du skal nyde din kaffe frisk anbefaler vi derfor at du bruger en kaffekværn og maler kaffebønnerne når du skal bruge dem.
Hvordan opbevarer jeg min kaffe?
Det er vigtigt at opbevare din kaffe mørkt, tørt, lufttæt og ikke for varmt. Fugt kan ødelægge din kaffe og derfor er det ikke en god ide at opbevare den i køleskab eller fryser.
Hvilken kaffemaskine skal jeg bruge?
Den rigtige temperatur af vandet er utrolig vigtig for at opnå det bedste resultat. European Coffee Brewing Center i Oslo tester og godkender kaffemaskiner som lever op til deres krav. Hvis du ikke har en god kaffemaskine anbefaler vi en stempelkande eller pour over kaffe.
Hvordan skal jeg male min kaffe?
Det er en stor forskel i smag mellem kaffebrygningsmetoder, og hvordan du maler kaffebønnerne har en stor betydning. Med den perfekt malede kaffe, opnår du også bedre smag.
Males kaffen for groft, kan det betyde at kaffen smager sur eller salt. Males den derimod for fint, kan din kaffe smage bittert. Desuden kan du gå glip af alle de forskellige gode smagsnoter fra kaffebønnerne.
Heldigvis har mange nye kaffekværne indstillinger for, hvor fint/groft kaffen skal være i forhold til brygningsmetode.
Ekstra grov: Cold brew kaffe
Grov: Stempelkande, espressokande over et komfur (Ligner groft salt)
Mellem-grov: Pour over (fx chemex)
Mellem: Almindelig kaffemaskine (fx Moccamaster) (konsistens: ligner grov sand)
Finmalet: Espressomaskine (konsistens: lidt finere end fint salt)
Meget finmalet: Tyrkisk kaffe