Mellemristet og mørkristet kaffe. Det er de fleste vant til at vælge imellem når de køber en pose kaffe. Eventuelt ved køb af Espresso noget som hedder French roast eller Italian rost. Hvorfor bruger vi andre begreber for vores ristningsgrader? Det er fordi det er svært at definere begrebet mellemristet. I vores verden af specialty grade craft kaffe betyder det utrolig meget at bevare smagen af selve kaffebønnerne. Ved for mørk ristning forsvinder meget af smagen fra selve kaffebønnen og den brændte smag er overdrevet. En vis grad af mørk ristning fremhæver eventuelt nogle smagsnuancer og sødme i kaffebønnen. Men rister man for hårdt får man en bitter smag af kaffen uden de gode forskellige smagsnuancer fra kaffebønnerne. Når det...
Rainforest Alliances mål er, både at beskytte miljøet og medarbejdernes rettigheder. Landmænd med Rainforest Alliance certifikation revideres årligt mod en standard med detaljerede miljømæssige, sociale og økonomiske kriterier. Kriterierne er udformet til at beskytte biodiversitet, stille landmændene bedre økonomisk og fremme en kultur med respekt for medarbejderne og lokalsamfundet. Rainforest Alliance certificering fremmer leve- og arbejdsvilkår, ligestilling og adgang til uddannelse for børn i gårdens samfund. Planterne vokser i harmoni med naturen: Jordbunden er sund, vandveje er beskyttet, affaldet reduceres eller genanvendes, dyrelivet trives og migrerende fuglens levested blomstrer. For at blive certificeret skal landmændene opfylde kriterierne for den bæredygtige landbrugsstandard. Standarden omfatter alle tre søjler af bæredygtighed - sociale, økonomiske og miljømæssige. Rainforest Alliance Certified ™ gårde revideres regelmæssigt for...
Vi sælger kun specialkaffe. Hvad er specialkaffe? Du har muligvis bemærket, at vi markedsfører vores produkter som kvalitets- eller gourmetprodukter. Det er de også. Men ikke kun det. Vores kaffe er også specialkaffe. Udtrykket refererer til hele processen af kaffen fra produktionen til ristningen - og eventuelt nogle gange også tilberedningen. Det betyder for eksempel at kaffebønnerne vælges omhyggeligt, og kan ikke indeholde for mange fejl. Kaffebønnerne skal være af fremragende kvalitet, og de skal omhyggeligt dyrkes og høstes. Korrekt dyrkning er dog ikke nok. Ting kan fx gå galt når eller efter at bærene er blevet plukket fra kaffeplanten. Kaffebønner behandles på forskellige måder. Nogle er for eksempel vasket og soltørret, og andre er gæret i store tanke. Hvis...
Er det noget galt med filterkaffe? Er det udelukkende "hot" at drikke espresso? Er gamle pour over måden stadigvæk en metode vi kan bruge? 1. Filterkaffe Det gode metode med den almindelige kaffemaskine kan godt bruges. Filterkaffe, hvis brygget på en god måde i en god maskine, selvfølgelig med kvalitetsbønner, kan smage rigtig godt. Det er dog en stor forskel mellem kaffemaskiner. Rigtig mange maskiner er slet ikke gode nok. The european coffee brewing center tester og godkender maskiner som lever op til deres krav. Jeg har selv en dejlig Moccamaster der virker rigtig godt. Se her hvilke maskiner er godkendte. Brug kvalitetskaffe. Brug en kaffekværn og mal selv lige inden du skal bruge dem. Brug ca. 7 g. til en...