Artikler om kaffe RSS



Hvad betyder vores ristningsgrader? Hvilken ristningsgrad skal jeg vælge?

Mellemristet og mørkristet kaffe. Det er de fleste vant til at vælge imellem når de køber en pose kaffe. Eventuelt ved køb af Espresso noget som hedder French roast eller Italian rost.  Hvorfor bruger vi andre begreber for vores ristningsgrader?  Det er fordi det er svært at definere begrebet mellemristet. I vores verden af specialty grade craft kaffe betyder det utrolig meget at bevare smagen af selve kaffebønnerne. Ved for mørk ristning forsvinder meget af smagen fra selve kaffebønnen og den brændte smag er overdrevet. En vis grad af mørk ristning fremhæver eventuelt nogle smagsnuancer og sødme i kaffebønnen. Men rister man for hårdt får man en bitter smag af kaffen uden de gode forskellige smagsnuancer fra kaffebønnerne.  Når det...

Fortsæt med at læse




Opbevaring af kaffe

Jeg bliver tit spurgt hvis man skal opbevare sin kaffe i køleskabet eller i fryseren for den længste holdbarhed?  Jeg anbefaler ikke at man opbevarer sin kaffe i køleskabet. Det er fordi kaffe i køleskabet kan nemt komme i kontakt med fugt og kaffe er meget følsomt for fugt. Endvidere er den store forskel i temperatur, når du henter det fra køleskabet og putter det tilbage, slemt for din kaffe. Din kaffe mister derfor hurtigere smag og aroma i køleskabet end hvis du bare havde opbevaret det ved stuetemperatur.  Det samme gælder i princippet om fryseren. Kaffen kan ikke tåle at være hentet frem og tilbage mellem fryseren og stuetemperatur. Endvidere kan kaffe i fryseren, hvis den ikke er i...

Fortsæt med at læse




Hvad er kaffe?

Kaffeplanten er et træ med grønne blader og røde bær - når de er moden, men grønne bær - når de er umoden. Inde i bærrene findes to frø eller kerner (nogle gange en). Det er disse kerner vi kender som kaffebønner. Kaffebønner er derfor reelt set ikke bønner.  Kaffetræet kan blive op til 9 meter høj og kan på hvert tidspunkt have bær af forskellig modenhed, både grønne og røde. Et træ skal være omkring 3 til 4 år gammelt for at give bær. Men det kan blive op til 100 år. Det producerer dog fleste bær når det er omkring 7 til 20 år. Et almindeligt kaffetræ giver et udbytte af 900 g rå kaffebønner om året. Træerne trives i...

Fortsæt med at læse