Kaffeskolen


Det skal du vide om kaffe: 

1. Kaffe er bedst frisk
Kaffe mister hurtigt smag og aroma. Derfor er den bedst friskristet. Derfor skal du huske at lukke din kaffepose efter brug. Kaffe mister hurtigere smag i kontakt med ilt. 

2. Kaffe smager forskelligt
Kaffe smager forskelligt i forhold til hvor den kommer fra, hvordan den er dyrket og forarbejdet. Kaffe kan have mange forskellige smagsnuancer. Lidt på den samme måde som vin. 

3. Brygning af kaffe har betydning
Den samme kaffe kan smage meget forskelligt i forhold til hvordan den er brygget. På den måde kan du lege med din kaffe og prøve at brygge den samme kaffe i fx stempelkande, filterkande, pour over eller espresso. 

4. Forholdet mellem kaffe og vand har betydning
Vi anbefaler 7 g pr kop. Hvis du brygger din kop alt for stærk eller for tynd kan det være at du ikke kan smage kaffens gode smagsnuancer. 
Det er ikke så svært at veje. Du kan fx veje en gang hvor mange g kaffe din kaffeske tager og på den måde beregne hvor mange skefuld du skal bruge.  

5. Kaffe smager mere hvis den ikke er brandvarm
Du kan bedre smage de forskellige smagsnuancer i din kop hvis den ikke er brandvarm. 

6. Køb en kaffekværn
Formalet kaffe mister meget hurtigere smag og aroma. Hvis du bruger en kaffekværn og maler din kaffe når du skal bruge den, kan du nyde en meget friskere kop kaffe hver gang. 

 Dansk da