Hvad er specialkaffe (Specialty coffee)?


Vi sælger kun specialkaffe. Hvad er specialkaffe?

Du har muligvis bemærket, at vi markedsfører vores produkter som kvalitets- eller gourmetprodukter. Det er de også. Men ikke kun det. Vores kaffe er også specialkaffe. Udtrykket refererer til hele processen af ​​kaffen fra produktionen til ristningen - og eventuelt nogle gange også tilberedningen. Det betyder for eksempel at kaffebønnerne vælges omhyggeligt, og kan ikke indeholde for mange fejl. Kaffebønnerne skal være af fremragende kvalitet, og de skal omhyggeligt dyrkes og høstes.

Korrekt dyrkning er dog ikke nok. Ting kan fx gå galt når eller efter at bærene er blevet plukket fra kaffeplanten. Kaffebønner behandles på forskellige måder. Nogle er for eksempel vasket og soltørret, og andre er gæret i store tanke. Hvis tingene fx går galt i denne proces, kan kaffen få en dårlig smag.

Bønnerne sorteres efter størrelse og kvalitet. En meget stor del af kaffebranchen bruger bønner af dårlig kvalitet til billige kommercielle kaffeblandinger. Produktion af specialkaffe fokuserer på kvalitetsbønner og normalt også fair løn.

Efter produktionen kommer cupping. Køberen af grønne kaffebønner prøver kaffen på en særlig måde, cupping, hvor kaffen får en "cupping score", en special karakter, i henhold til hvor godt den smager. Specialkaffe skal selvfølgelig også have en god cupping score.

Korrekt ristning er også vigtig. Ristningsprocessen er en kunst, hvor kaffen skal overvåges nøje og ristes på en næsten perfekt måde.

Når du køber kaffe er det en meget bedre oplevelse på enhver måde at købe specialkaffe.Dansk da