Din og min definition på en god kop kaffe


"Jeg skal bare få en rigtig god kop kaffe" - Det er lige meget hvis det drejer sig om overristet espressokaffe af lavere kvalitet, bare hvis det kommer fra en god, stor og troværdig kaffemaskine, med mælkeskum og helst også flødeskum og sirup. 

Det er den ovenstående defenition på en "god kop kaffe" jeg tit hører. 

Det er ret nemt at maskere dårlige bønner i masser af mælkeskum, flødeskum og sukker. Det er mange cafeer gode til. 

Det er faktisk en stor forskel på at være en god barista og at være en god kafferister. En kafferister fokuserer på bønnerne, deres kvalitet og den absolut bedste ristning.  

Når jeg vil gerne få en god kop kaffe skal jeg kunne smage på selve kaffen. Jeg kan godt lide en god kop cappuccino eller latte, men så skal selve kaffen også være af god kvalitet. 

En god espresso behøver ikke at være overristet - næsten helt indtil bønnerne brænder til kul. En god espresso kan lige så godt være mellemristet eller mørkristet på Als risteris mørk standard (som er betydeligt mindre mørk end de fleste kaffesorter af lavere kvalitet, der overrister for at maskere smagsfejl i kaffen). 

Prøv selv forskellen! Dansk da