Den bedste kop kaffe

Hvor meget kaffe skal jeg bruge? 
Vi anbefaler 7 g pr. kop (ca. 200 ml.)
Du kan bruge en vægt eller en kaffekværn med dosering. 

Hvorfor skal jeg bruge en kaffekværn? 
Formalet kaffe mister meget hurtigt smag og aroma. Hurtigere end du tror. Hvis du skal nyde din kaffe frisk anbefaler vi derfor at du bruger en kaffekværn og maler kaffebønnerne når du skal bruge dem.

Hvordan skal jeg male min kaffe? 
Det er en stor forskel i smag mellem kaffebrygningsmetoder og hvordan du maler dit kaffe har en stor betydning. Det er fordi at med den perfekte maling for din brygningsmetode kan du opnå den perfekte smag fra din kaffe. For grovmalet kaffe kan betyde at din kaffe smager sur eller salt. For finmalet kaffe kan betyde at din kaffe smager bitter. Desuden kan du gå glip af alle de forskellige gode smagsnoter fra kaffebønnerne. 

Heldigvis har mange nye kaffekværn installationer for hvor fin/grov kaffen skal være i forhold til brygningsmetode. 

Ekstra grov: cold brew kaffe 
Grov: Stempelkande, espressokande over et komfur (konsistens: ligner grov salt)
Mellem-grov: Pour over (fx chemex) 
Mellem: Almindelig kaffemaskine (fx Moccamaster) (konsistens: ligner grov sand)
Finmalet: Espressomaskine (konsistens: lidt finere end fint salt)
Meget finmalet: Tyrkisk kaffe

God opbevaring
Det er vigtigt at opbevare din kaffe mørkt, tørt, lufttæt og ikke for varmt. 

Fugt kan ødelægge din kaffe og derfor er det ikke en god ide at opbevare den i køleskab eller fryser. 

Brug en god kaffemaskine
Den rigtige temperatur af vandet er fx utrolig vigtig for at opnå det bedste resultat. European coffee brewing center i Oslo tester og godkender kaffemaskiner som lever op til deres krav: http://ecbc.info/coffee-brewers-tested-and-approved-by-ecbc/ 
Hvis du ikke har en god kaffemaskine anbefaler vi en stempelkande eller pour over kaffe.